pondělí 24. listopadu 2014

Odkazem

Akce
Vědní politika
Ceny a medaile
Vzdělávání
Robotika
Medicína - Genetika
Zajímavosti
  • CERN frees LHC data (symmetry) Anyone can access collision data from the Large Hadron Collider through the new CERN Open Data Portal. In parallel, the CERN Open Data Portal gives access to additional event data sets from the ALICE, ATLAS, CMS and LHCb collaborations that have been prepared for educational purposes. These resources are accompanied by visualization tools.
  • Google vyvíjí software, který umí sám popisovat obsah obrázků (ČRo) Výzkumník firmy Oriol Vinyals předvedl veřejnosti, jak umělá inteligence na bázi neuronových sítí, obsažená v jeho experimentálním softwaru, umí samostatně detekovat, klasifikovat a popisovat objekty a situace, které jsou obsaženy i ve složitějších obrazových scénách.
  • Google si na 60 let pronajme část letecké základny NASA v Kalifornii (ČN) Internetová společnost hodlá zmodernizovat tři obrovské hangáry, které bude využívat její dceřiná společnost, firma Planetary Ventures, k výzkumu, vývoji, montáži a testování v oblastech vesmírného výzkumu, letectví, vesmírných vozítek (roverů), robotiky a dalších technologií.
  • Čeští osmáci byli nejlepší v mezinárodním testu počítačové gramotnosti (Lidovky) Čeští osmáci a žáci odpovídajících ročníků víceletých gymnázií byli nejlepší v mezinárodním testování počítačové a informační gramotnosti ICILS 2013. Testu se zúčastnilo devatenáct zemí.

Žádné komentáře:

Okomentovat