pondělí 10. listopadu 2014

Dny otevřených dveří Ústavu informatiky AV ČR 2014 jsou za námi

Aktualizace (7.12.2014): Matematické modely a algoritmy dnes řeší i zdánlivě nesouvisející problémy všedního dne. Záznamy všech níže uvedených přednášek najdete v článku na Techtet.cz: Odvracení katastrof a doostřování obrazu. Podívejte se na přednášky


Tak jako již tradičně, i letos Dny otevřených dveří Ústavu informatiky poodhalily zájemcům z řad široké veřejnosti další kousek z odpovědi na otázku k čemu lze využít teoretické poznatky z matematiky a čím se zabývá současná informatika.

Přímý přenos z přednášek 5. 11. 2014 jste mohli sledovat i na stránkách Technet.cz.
Mezi přednáškami byly zařazeny výlety do teoretické matematiky, robotiky, predikčních statistických modelů zachraňujících životy i zamyšlení nad problémy, které nejde rozlousknout.

V programu vystoupil Mgr. Jan Kuřátko, který mluvil na téma Hledáme chyby a odvracíme katastrofy, dále pak Mgr. Ondřej Konár a Mgr. Ivan Kasanický hovořili o tom, jak včas a bezpečně zaparkovat, Dr. Iveta Hnětynková s Mgr. Marií Kubínovou vysvětlily problematiku zaostřování obrazu pomocí matematických metodo rozhodovacích pravidlech v analýze dat promluvil Dr. Jan Kalina a téma Jednoduché nerozhodnutelné problémy posluchačům přiblížil Mgr. Karel Chvalovský.

Více: Matematika zachraňuje životy a ostří obraz. Sledovali jste přednášky z AV ČR

Oprava 7.12.2014: Doplněna informace o přednášce na téma Jednoduché nerozhodnutelné problémy.

Žádné komentáře:

Okomentovat