neděle 12. října 2014

Odkazem

Akce
  • 11. české dny pro evropský výzkum (VV)  4. listopadu 2014 se od 9:30 do 17:15 hod. bude konat v pražském hotelu Diplomat 11. ročník českých dnů pro evropský výzkum (CZEDER 11), jehož tématem bude synergie vybraných nástrojů Horizontu 2020 s operačními programy.
  • Seminář k excelenci (AV) Při příležitosti návštěvy předsedy Evropské výzkumné rady (ERC), Jeana Pierra Bourguignona v Praze se dne 30. října 2014 od 9 hodin uskuteční seminář v budově Akademie věd ČR (2. patro, Národní 3, Praha 1).
Vědní politika
Výzvy
  • New call open for Starting Grants 2015 (ERC News). The call 'ERC-2015-STG' consists of one call with a single deadline applying to each of the three main research domains: Physical Sciences & Engineering, Life Sciences, Social Sciences & Humanities Termin: 3. 2. 2015 17:00
Robotika
  • Lékařský robot, který zabíjí mikroby (ČRo) Americká firma Xenex vyvinula robota, který umí mohutnými všesměrovými pulsy ultrafialového záření ničit DNA virů, spor a baktérií. Je proto nasazen již ve stovkách nemocnic a někteří lidé navrhují, aby byl nasazen také proti aktuální epidemii viru Ebola.
  • Nová robotická observatoř otevřena v Ondřejově (AV) Ve spolupráci firmy ProjectSoft z Hradce Králové, Astronomického ústavu Univerzity Karlovy a Astronomického ústavu Akademie věd České republiky byla v úterý 7. října 2014 otevřena robotická observatoř BlueEye600.
  • Ondřejovská hvězdárna má nový robotický dalekohled (ČN) Zařízení umístěné volně v areálu ve speciálním kontejneru je unikátní tím, že umí sledovat rychlé změny na obloze. Dokáže se otočit za jednu sekundu o 90 stupňů.
Klimatologie
Genetika, genomika
Neurovědy
Zajímavosti 

Žádné komentáře:

Okomentovat