pátek 25. července 2014

Odkazem

Vědní politika
  • Kafemlejnek mele z posledního (AVO) Ve Výzkumném a zkušebním ústavu v Praze Letňanech se ve středu 23. 7. 2014 sešli zástupci Asociace výzkumných organizací (AVO) s prof. Jitkou Moravcovou a prof. Václavem Havlíčkem, aby společně diskutovali o přípravě nové metodiky hodnocení výzkumných organizací vytvářené v rámci IPN Metodika.
  • Špičkový základní výzkum představen investorům (AVO) 10 držitelů grantů Proof-of-Concept Evropské rady pro výzkum (ERC) představilo minulý týden své inovativní nápady investorům.
  • Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (AVO) Přinášíme aktuální znění programového dokumentu OP PIK 2014 – 2020, včetně jeho příloh, který byl dne 14. července 2014 schválen vládou ČR a následně dne 15. července 2014 zaslán Evropské komisi k posouzení.
    [Programový dokument OP PIK]
European Research Council
Konference
  • SOFSEM 2015 41st International Conference on Current Trends in Theory and Practice of Computer Science, January 24–29, 2015, Pec pod Sněžkou, Czech Republic.
    - Abstracts Deadline: Friday, August 1, 2014.
    - Full Papers Deadline: Friday, August 15, 2014.
Mozek
Genetika
Biomedicína
Popularizace
  • Techmania v Plzni chystá novinky v expozicích (ČN) Zcela novou expozici zaměřenou na "filmohraní", která skrze tvorbu filmu a obrázků přiblíží zejména optiku, dále novinku seznamující netradičně s čistou matematikou i rozšíření jedné ze současných expozic nabídne ještě letos Techmania Science Center v Plzni.
Zajímavosti
  • Vila Lanna v Gmundenu (AB) Dostalo se nám příležitosti představit lannovské letní sídlo v Horních Rakousích, situované do skalnaté krajiny Solnohradska, na niž odkazují mytické kořeny rodové dynastie prostřednictvím motivů Travenského salonu v pražské stavbě.

Žádné komentáře:

Okomentovat