čtvrtek 15. října 2015

Pražský informatický seminář

Šestnácté setkání Pražského informatického semináře proběhne ve čtvrtek 22. října 2015 od 16:00 v budově MFF UK na Malostranském nám.
Na programu bude přednáška Pavla Šebora: Simulované světy .


Pavel Šebor(foto)
Anotace:


Počítačová grafika a specificky real-time grafika zaznamenala díky velkému nárůstu výpočetní síly procesorů a grafických čipů v posledních letech obrovské pokroky při zobrazování realisticky vyhlížejících scén. Herní průmysl je katalyzátorem tohoto pokroku, který je poháněn miliardami dolarů každoročně utracenými zákazníky za herní software a hardware. Počítačová simulace se stala běžným nástrojem poskytujícím vhled do mnoha oblastí lidské činnosti. Firma Pavla Šebora se specializuje na realistické simulátory vozidel, a je tak v průsečíku obou těchto trendů, kde zaujala špičkové postavení v žánru simulace kamionové dopravy.
Přednáška se bude věnovat tématu konstrukce, efektivního uložení, a zobrazování uvěřitelně vypadajících, rozsáhlých virtuálních světů s autonomně se chovajícími vozidly. Dotkneme se oblasti fyzikální simulace vozidel na vozovce, procedurálního generování jako nástroje pro optimalizaci velikosti uložených scén, zahrneme též integraci s nastupujícími systémy pro virtuální realitu dostupnými pro běžného zákazníka. Naší snahou bude nabídnout na příkladech konkrétních problémů řešených během dekády vývoje naší technologie obecně využitelná poučení, která nám pomohla adaptovat se a přežít ve světě plném rychlých změn nejen hardware, ale i obchodních a distribučních modelů.

Bližší informace najdete na webové stránce PIS.

Žádné komentáře:

Okomentovat